Maren van de Vrie

Maren heeft haar passie voor het onderwijs vertaald naar een academische reis, eerst tijdens haar studie en vervolgens in haar rol als onderzoeker-adviseur bij Oberon. Ze haalt energie uit het voeren van gesprekken met onderwijspersoneel en leerlingen, en het creatief benaderen van vraagstukken.

Maren heeft van 2017-2021 de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Utrecht gedaan en daarna de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In haar afstudeerstage als basisschoolleerkracht vervulde ze actief haar rol als ‘broker’ tussen praktijk en wetenschap. Daarnaast heeft zij thematisch onderwijs gegeven waarbij zij veel vakoverstijgende lessen heeft ontworpen. Haar masterscriptie, gericht op de ontwikkeling van competentiegevoelens van basisschoolleerlingen bij rekenen, getuigt van haar interesse in het motiveren van leerlingen.

Sinds 2023 heeft Maren haar expertise ingezet als onderzoeker-adviseur bij Oberon, waar ze zich richt op onderzoeken die de brug slaan tussen theorie, beleid en praktijk. Bij Oberon doet zij verschillende onderzoeken binnen het thema Personeel & Professionalisering. Zo is zij betrokken bij het flankerend onderzoek regionale kennisnetwerken, onderzoek naar het Werkdrukkakoord in het po en onderzoek naar de professionaliseringsprogramma’s leerKRACHT, Groeikracht en de Transformatieve School.

Met focus op kwalitatief onderzoek heeft Maren ruime ervaring opgebouwd in het faciliteren van (groeps)interviews en focusgroepen. Een goede sfeer tijdens interviews en binnen de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers vindt zij belangrijk. Maren heeft een scherp vermogen om diepgaande inzichten te verkrijgen en te analyseren. Daarnaast heeft zij sterke organisatorische vaardigheden die zijn aangetoond door succesvolle planning en uitvoering van diverse focusgroepen en bijeenkomsten.

Maren zet haar creativiteit graag in bij het creëren van publieksvriendelijke publicaties, zoals filmpjes en factsheets. Ze denkt hier graag met je over mee!

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven