Over ons

Oberon is een onafhankelijk en toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn. Al ruim 25 jaar verbinden wij praktijk, beleid en wetenschap. Dat doen we in verschillende sectoren voor uiteenlopende opdrachtgevers, zoals gemeenten, de rijksoverheid, scholen, schoolbesturen en landelijke organisaties. Enkele thema’s waarop we veel onderzoek doen zijn: gelijke kansen, bestrijding van onderwijsachterstanden, schoolloopbanen, passend onderwijs en professionalisering van leraren.

Oberon bestaat uit een hecht en toegewijd team van professionals met ieder hun eigen kwaliteiten en specialiteiten op het gebied van onderzoek en advies. Intensieve en stimulerende samenwerking in informele sfeer is kenmerkend voor onze werkwijze. We willen een bureau zijn dat ertoe doet en een verschil maakt in de samenleving, hoe bescheiden ook. Meer kansen voor leerlingen en ouders, meer werkplezier voor professionals, inspiratie voor managers en richting voor beleidsmakers en bestuurders. In al ons werk is verbinding belangrijk: het verbinden van verschillende partijen in praktijk, beleid en wetenschap, van onderzoek en advies, en van nu en de toekomst. Alleen zo kunnen we impact hebben. Onze vier kernwaarden - professionaliteit, verbinding, betrokkenheid en ondernemerschap - weerspiegelen zich in alles wat we doen en liggen verankerd in de bouwstenen van onze visie.

Op de volgende pagina's lees je meer over:

Nocnsf
Stichtinglezen
Gemeentedenhaag
Poraad
Gemeenteamsterdam
Ministerieocw
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven