Anne Wester

Anne is een gedreven onderzoeker in hart en nieren. Haar passie voor onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken werd al tijdens haar studie duidelijk. Ze koos ervoor om haar loopbaan dan ook volledig te wijden aan het verkennen van deze vraagstukken. Maatschappelijke relevantie staat altijd centraal in het werk dat ze doet. Ze hoopt onze maatschappij een beetje mooier te kunnen maken met de inzichten die ze met haar onderzoek biedt.

Anne studeerde cum laude af als Amerikanist aan de Radboud Universiteit. Direct na haar afstuderen ging Anne aan de slag als onderzoeker. Zij deed als junior onderzoeker bij Talentenlab ruime ervaring op met onderzoek naar uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken, waaronder maritieme drugssmokkel, leer-werktrajecten voor statushouders en laaggeletterdheid op de werkvloer. Sinds 2022 werkt Anne als onderzoeker/adviseur bij Oberon.

Bij Oberon deed Anne ruime ervaring op met onderzoek naar kansengelijkheid, leesbevordering/laaggeletterdheid en duurzaamheid. Zo deed zij in opdracht van de gemeente Rotterdam een evaluatieonderzoek naar de effectiviteit van leerondersteuning voor leerlingen van laagopgeleide ouders. Momenteel doet zij onderzoek naar de (onderwijs) ondersteuningsbehoefte van leerlingen met Reiziger-, Roma- of Sinti-achtergrond. In opdracht van diverse bibliotheken heeft zij daarnaast onderzoek gedaan naar het verbeteren van het aanbod voor ouders. Het voornaamste doel van deze onderzoeken was het bevorderen van de betrokkenheid van anderstalige en laaggeletterde ouders bij bibliotheekactiviteiten. Voor een langdurig project in opdracht van de Interdepartmentale Werkgroep Duurzame School (IDWG-DS) organiseert Anne werkbezoeken en rondetafelgesprekken en verbindt zij partners die zich bezighouden op het snijvlak van onderwijs en duurzaamheid.

Hiernaast is Anne binnen Oberon lid van de werkgroep privacy en de werkgroep AI, organiseert ze lunchbijeenkomsten en is ze stagebegeleider. Anne heeft verschillende trainingen en cursussen gevolgd, zoals een training in groepsinterviews, (zakelijk) schrijven, relatiegericht schrijven, gesprekken voeren met opdrachtgevers en data analyse.

Nieuwsgierig wat Anne op het gebied van kansengelijkheid, leesbevordering of duurzaamheid voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven