KlankKr8

Welkom op de website van het effectonderzoek naar KlankKr8! Deze website is bedoeld voor deelnemende scholen. Hier zijn de laatste ontwikkelingen rondom het onderzoek, achtergrondartikelen en handige documenten zoals informatiebrieven en toestemmingsformulieren te vinden. De website zal de komende tijd verder gevuld worden en via de nieuwsbrief worden scholen op de hoogte gehouden van interessante nieuwe bijdragen op de pagina.

 


 

 

 

Learning by Popping

 

Het verhaal achter KlankKr8

Robbin te Velde (onderzoeker bij Dialogic) vertelt over het begin van edutainment. Waarom computerspellen gebruiken bij het leren lezen en rekenen? En wat is hierbij een uitdaging?   Veel mensen kennen KlankKr8 pas sinds dat het door NRO geselecteerd werd als kansrijke interventie. Maar wat is het verhaal achter deze aanpak en welke ideeën liggen eraan ten grondslag? Wetenschappers Jurgen Tijms en Sebastián Aravena vertellen over het ontstaan van KlankKr8 en over de studies die van invloed zijn geweest op het ontwerp ervan.
Lees verder...   Lees verder...

 

 

 


Handige documenten

 

Informatiebrief scholen

Samenwerkingsovereenkomst scholen

Verwerkersovereenkomst scholen experimentele groep

Toestemmingsformulier ouders

Informatiebrief ouders

 

 


Veelgestelde vragen

 

Mijn school zit in de controlegroep. Volgend schooljaar gaan de leerlingen uit groep 2 dus pas met KlankKr8 werken. Moet ik dan de toestemmingsformulieren bij de huidige groep 2 leerlingen uitzetten of bij de leerlingen die volgend jaar in de groep 2 zitten? 

De leerlingen die in schooljaar 2023-2024 in groep 2 zitten, doen mee met het onderzoek. D.w.z. dat we van deze leerlingen data ontvangen. Daarom hebben we van deze leerlingen toestemmingsformulieren nodig om deel te nemen aan ons onderzoek. Van de leerlingen die volgend schooljaar (2024-2025) in groep 2 zitten, ontvangen wij geen data. Daarom hebben we van deze leerlingen ook geen toestemmingsformulieren nodig. 

 

De namen van de leerlingen die aan het onderzoek deelnemen worden door jullie in KlankKr8 gezet. Er zijn ook leerlingen die wel met KlankKr8 gaan werken, maar niet deelnemen aan het onderzoek. Is dat dan wel mogelijk?

Ja dat is mogelijk. Leerkrachten kunnen de namen van deze leerlingen zelf toevoegen in KlankKr8. 

 

Meer veelgestelde vragen...

 


Contact

 

Vragen over het onderzoek?

Als u vragen heeft over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de onderzoekers:

Anniek van den Hurk

Suzanne Gerritsen

onderzoekklankkr8@oberon.eu

 

Klachten over het onderzoek?

Als u klachten heeft over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met:

Dhr. Van der Lubbe

r.h.j.vanderlubbe@utwente.nl

 

 

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven