Ouderbetrokkenheid

Voor een goede onderwijscarrière van kinderen/jongeren is ouderbetrokkenheid van groot belang. Het helpt als ouders hun kinderen voorlezen, hen op vroege leeftijd veel woorden leren, hen ondersteunen bij het huiswerk en actief betrokken zijn bij de school- en studiekeuzes.

Gemeenten, kinderopvangorganisaties en scholen zijn volop bezig met het bedenken hoe zij op lokaal niveau ouders meer kunnen betrekken bij het onderwijs van hun kinderen. Hier zijn tal van programma’s voor die hier een methodiek voor bedacht hebben.

Wat biedt Oberon?

Oberon heeft ruime ervaring met het thema ouderbetrokkenheid. Wij hebben goed overzicht van recent onderzoek naar effectieve ouderbetrokkenheid voor jonge kinderen, op basis o.a. recente opdrachten voor NRO. Daarnaast hebben wij in het recente verleden onderzoek gedaan voor de gemeente Krimpenerwaard naar het aanbod ouderbetrokkenheid en de ervaringen van ouders met het aanbod. Ook hebben wij voor de gemeente Leeuwarden onderzoek gedaan naar de doelen van ouderbetrokkenheid en de ervaringen met de ondersteuning die de onderwijsinstellingen kregen om deze doelen vorm te geven.

We ondersteunen gemeenten en hun lokale partners altijd op maat.

Meer informatie

Oberon Profielfoto 22
Oberon Profielfoto 10
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven