Impact Erasmus+ gevolgd en gevlogd

Om de impact van het subsidieprogramma Erasmus+ nog duidelijker in kaart te brengen, heeft Oberon in samenwerking met Qrius en Saus! in opdracht van het Nationaal Agentschap Erasmus+ een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van studenten en onderwijsmedewerkers in het buitenland. Lees hier het onderzoeksrapport.

 

Gevolgd...

Het onderzoek liep van oktober 2019 tot april 2020. In totaal namen 119 studenten en 21 onderwijsprofessionals deel. De focus in het onderzoek lag op de ervaringen tijdens de mobiliteit: de deelnemende studenten en onderwijsmedewerkers werden gedurende hun uitwisseling meerdere malen gevraagd naar hun ervaringen, gemoedstoestand en ontwikkeling. Naast wekelijkse vragenlijsten, groepsgesprekken en een ‘backpack-onderzoek’, werden bovendien ook vlogs ingezet om het onderzoek compleet te maken.

& Gevlogd...

Productiebedrijf Saus! ontwierp speciaal voor het Nationaal Agentschap Erasmus+  een online cursus vloggen. Deelnemers Erasmus+ kunnen deze cursus ook in de toekomst online volgen om hun ervaringen in het buitenland te delen. Voor het onderzoek van Oberon hebben vijf vloggers gezamenlijk 34 vlogs gemaakt en 240 minuten aan beeldmateriaal ingestuurd. In het filmpje hieronder zie je een impressie van de vloggers die deelnamen aan het onderzoek.

Meer informatie

Oberon Profielfoto 03.2
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven