Marco Zuidam

Gemeenten en educatieve partners ondersteunen zodat zij kinderen meer kansen kunnen bieden. Daar houdt Marco zich bij Oberon al ruim 18 jaar met heel veel plezier mee bezig.

Marco is afgestudeerd als sociale wetenschapper aan de Universiteit Utrecht. Na zijn opleiding werkte hij enkele jaren als beleidsambtenaar bij een gemeente op de afdeling Maatschappelijke Ontwikkelingen (onderwijs, welzijn en zorg). Vervolgens is hij onderzoeker-adviseur geworden. Eerst bij Research voor Beleid en vanaf 2006 bij Oberon waar hij inmiddels senior projectleider is.

Binnen Oberon houdt Marco zich bezig met lokaal onderwijsbeleid, met name op het gebied van onderwijsachterstanden (OAB) en de Lokale Educatieve Agenda (LEA). Momenteel is hij projectleider van het landelijke ondersteuningstraject Gemeentelijk Onderwijsachterstandenbeleid (GOAB), in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Daarin worden alle gemeenten en aanbieders van voorschoolse educatie (VE) ondersteunt bij hun OAB-talen door middel van website, webinars, handreikingen en kenniskringen.

Daarnaast ondersteunt Marco op ieder moment 10-15 gemeenten op onderdelen van hun lokaal onderwijsbeleid. Enkele voorbeelden zijn het voorschoolse en vroegschoolse educatiebeleid (vve) van de gemeente Groningen, het OAB van de gemeente Wijchen en de LEA van de gemeente Delft.

Naast deze projecten is Marco enige jaren lid geweest van de Rekenkamercommissie van gemeente Midden-Delfland. Momenteel is hij lid van de Toezichtcommissie van de Delftse Montessorischool en wordt hij met regelmaat ingezet als onafhankelijk voorzitter of inhoudelijk expert voor sessies over vve/OAB of LEA. Binnen Oberon geeft Marco als docent 2x per jaar een beleidscursus over lokaal onderwijsbeleid, is hij een halve dag per week werkzaam als HR-medewerker en ondersteunt hij circa 12 jonge collega’s in hun ontwikkeling bij Oberon.

Nieuwsgierig wat Marco op het gebied van ondersteuning lokaal onderwijsbeleid (OAB/LEA) voor jou kan betekenen? Neem dan contact met hem op.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven