Playing for Success 2017-2018 en 2018-2019

Playing for Success probeert al sinds 2009 leerlingen die vastzitten in het reguliere onderwijs de helpende hand toe te reiken.

In een programma van een aantal weken wordt geprobeerd om binnen de muren van bijvoorbeeld een voetbalstadion de leerlingen het zelfvertrouwen en de vaardigheden te bieden die nodig zijn om te slagen op school. Oberon voert al een aantal jaar een onderzoek uit in opdracht van Playing for Success, waarin de voortgang en tevredenheid wordt gemeten onder deelnemers, docenten en ouders. Uit deze onderzoeken blijkt dat Playing for Succes slaagt in zijn opdracht. Nagenoeg alle leerlingen stellen vooruit te gaan door deelname aan PfS, en ook de ouders en docenten zien het zelfvertrouwen van de leerlingen groeien.

Deze rapporten zijn samen met andere onderzoeken ook beschikbaar op de website van Playing for Success.

Presentatie tienjarig jubileum Playing for Success


Op donderdag 10 oktober 2019 vierde Playing for Success het tienjarig jubileum in het stadion van PEC Zwolle. Onderzoekers Miriam Walraven en Benjamin Bremer presenteerden tijdens het jubileum de resultaten van Playing for Success in de afgelopen twee schooljaren. Net als in voorgaande jaren zijn de resultaten positief en hoopgevend, waardoor de presentatie een mooie toevoeging was aan een bovenal feestelijke viering van 10 jaar Playing for Success. Bekijk hier de presentatie. 

Meer informatie

Oberon Profielfoto 09
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven