Evaluatie Boekenboost

Op verzoek van de Stichting CPNB en de Stichting Lezen heeft Oberon in 2020 en 2021 onderzoek gedaan naar de BoekenBoost.

De BoekenBoost is een initiatief van de Stichting CPNB en de Stichting Lezen en  mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij. Binnen het project kregen ongeveer 200 zorgvuldig geselecteerde kinderopvangorganisaties, basisscholen en middelbare scholen gedurende drie jaar één keer per jaar een boekenpakket inclusief lessuggesties cadeau. Het doel van de BoekenBoost is het verrijken van het leesklimaat en de boekencollectie en het stimuleren van de samenwerking tussen bibliotheken en kinderopvang/scholen.

De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de BoekenBoost veel gebruikt is. De BoekenBoost stimuleert het (voor)leesklimaat, zorgt voor een hogere betrokkenheid bij (voor)lezen en heeft de relatie met de Bibliotheek doen groeien.

Meer informatie

Debbie Kooij
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven