Esther Kamphuis

In 2021 rondde Esther haar master Religious studies af met een specialisatie in religieuze diversiteit en interreligieuze relaties. In haar studie heeft ze dit thema gecombineerd met vakken in de bestuurs- en organisatiewetenschap en politicologie. Haar afstudeeronderzoek richtte zich op normativiteit in politieke debatten over het Nederlandse onderwijsstelsel. Haar analytische blik en haar scherpe oog voor framing en sturing in onderwijs en beleid kwamen hierin tot hun recht.

Esther heeft gewerkt als ontwikkelaar van lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en mbo op het gebied van loopbaanoriëntatie en burgerschap. Daarnaast heeft ze ervaring in het ontwikkelen en geven en van workshops en trainingen aan docenten in opleiding.

In haar werk als onderzoeker en adviseur is Esther breed georiënteerd: ze onderzoekt thema’s van cultuureducatie tot passend onderwijs en van professionalisering van leraren tot integriteitsvragen van scholen. Haar focus ligt hierbij op kwalitatief onderzoek.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven