Monitoringscommissie Branchecode goed bestuur in het mbo

Voor de Monitoringscommissie Branchecode goed bestuur in het mbo heeft Oberon de uitvoeringspraktijk en de naleving van de branchecode in kaart gebracht. Het onderzoek bestond uit een analyse van de Geïntegreerde Jaardocumenten van alle mbo-instellingen en uit een kwalitatieve casestudy onder zes instellingen

Voor de Monitoringscommissie Branchecode goed bestuur in het mbo heeft Oberon de uitvoeringspraktijk en de naleving van de branchecode in kaart gebracht. Het onderzoek bestond uit een analyse van de Geïntegreerde Jaardocumenten van alle mbo-instellingen en uit een kwalitatieve casestudy onder zes instellingen. De analyse bouwt voort op eerdere analyses uit 2011 en 2013 waardoor ontwikkelingen door de tijd heen geschetst konden worden. De casestudy onder zes instellingen geeft een kwalitatieve beschrijving van de huidige praktijk van bestuur, toezicht en medezeggenschap in het mbo.   

Meer informatie

Oberon Profielfoto 32
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven