Literatuurstudie Werkplaatsen onderwijsonderzoek

Oberon voert samen met Universiteit Utrecht een flankerend onderzoek uit naar de Werkplaatsen Onderwijsonderzoek (Amsterdam, Tilburg, Utrecht), in opdracht van NRO.

Op 21 maart 2017 heeft een delegatie van het Vlaamse Ministerie van Onderwijs & Vorming een werkbezoek gebracht aan de werkplaats in Tilburg. Oberon gaf op deze dag een presentatie over het flankerende onderzoek en besprak met de Vlaamse collega's hoe dit in België gaat (zie artikel).

Recent is een interactieve pdf met een model voor samenwerking gepresenteerd. In het onderzoek naar de Werkplaatsen Onderwijsonderzoek PO is door Oberon, in samen met de Universiteit Utrecht, een literatuurstudie gedaan naar de samenwerking tussen Hoger Onderwijsinstellingen en scholen. Deze studie heeft een werkmodel voor onderzoekssamenwerking tussen onderwijspraktijk, hogescholen en universiteiten opgeleverd. In een interactieve handreiking kunt u het model met toelichting bekijken. Het model biedt u de mogelijkheid uw eigen model van samenwerking te bouwen, evalueren of versterken. Het werkmodel kun je dan ook zelf aanpassen aan je eigen situatie. Aan het einde van de handreiking is een bouwplaat-model toegevoegd om te gebruiken in de eigen context. De gehele literatuurstudie kunt u hier downloaden.

Ton Klein en Angela de Jong (Oberon) gaven eind november op EApril in Finland een presentatie over het Werkplaatsen Onderwijsonderzoek. Op de website Werkplaatsen Onderwijsonderzoek primair onderwijs staat een animatie en een interview met NRO en de PO-raad over de werkplaatsen. 

Meer informatie

Oberon Profielfoto 20
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven