Informatiegebruik voor kwaliteitsverbetering

Uit het Onderwijsverslag van de van de inspectie over het schooljaar 2012/13 bleek dat veel scholen een kwaliteitszorgsysteem hebben, maar dat het een uitdaging blijft om verbeterslagen door te zetten tot in de lessen. Om meer zicht te krijgen op informatiegebruik voor kwaliteitsverbetering hebben Oberon en KBA in opdracht van OCW een onderzoek uitgevoerd.

Dit onderzoek bestond uit twee hoofdonderdelen: een literatuuronderzoek en casestudies in het po, vo en mbo. In het onderzoeksrapport beschrijven we de mogelijke bijdragen van informatiegebruik aan kwaliteitsverbetering en factoren die daarbij bevorderend en belemmerend werken. Tevens bevat het rapport van elke case een schoolportret. Deze schoolportretten bieden een ‘kijkje in de keuken’ van de bezochte scholen en laten zien hoe gegevensgebruik in de praktijk een bijdrage levert aan kwaliteitsverbetering. 

Meer informatie

Oberon Profielfoto 32
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven