Aafke Essen

Hoe kunnen we wetenschappelijk onderzoek en de onderwijspraktijk met elkaar verbinden? Deze vraag hield Aafke vanaf de start van haar studententijd bezig. Nu probeert ze zelf die connectie te maken als onderzoeker-adviseur bij Oberon en als basisschoolleerkracht.

Aafke volgde haar bachelor Universitaire Pabo aan de Vrije Universiteit en iPabo Amsterdam. Dat deed zij met een afstudeeronderzoek naar peerfeedback bij schrijflessen waarmee ze de landelijke scriptieprijs van dat jaar behaalde. Daarna heeft Aafke de researchmaster Educational Sciences: Learning in Interaction cum laude afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze studie werkte ze als student-assistent bij diverse onderwijsprojecten in het po en vo. In het tweede jaar van haar master heeft ze stage gelopen bij Oberon en sinds 2023 is ze hier werkzaam als onderzoeker-adviseur. Bij Oberon richt zij zich met name op de thema’s professionalisering van leraren, onderzoeks- en verbetercultuur op scholen en passend onderwijs.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven