Monitor Implementatie en besteding gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid

Peuters die volgens gemeenten peuters risico lopen op onderwijsachterstanden, hebben vanaf 1 augustus 2020 recht op 960 uur voorschoolse educatie (VE).  Vanaf 1 januari 2022 ondersteunen pedagogisch beleidsmedewerkers in de ve de kwaliteit van het aanbod aan doelgroeppeuters.

Een consortium van Sardes, Oberon en Cebeon voert in opdracht van OCW een meerjarig onderzoek (2019-2023) uit om na te gaan hoe gemeenten de nieuwe eisen voor voorschoolse educatie (ve) invoeren en hoe zij de onderwijsachterstandsmiddelen besteden.

Het rapport over de vierde meting is eind oktober 2023 verschenen en is hier te vinden alsmede hiernaast de infographics.

In april 2022 verschenen de rapporten over de derde meting. U vindt hier het onderzoeksrapport van de derde meting, de praktijkvoorbeelden en de infographics voor gemeenten en VE-aanbieders

Het rapport over de tweede meting kunt u hier bekijken. Bekijk ook de praktijkvoorbeelden en de infographics voor gemeenten en VE-aanbieders

Bekijk hier het onderzoeksrapport van de eerste meting, de praktijkvoorbeelden en de infographics voor gemeenten en VE-aanbieders.

Meer informatie

Oberon Profielfoto 06
Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven