De Canon van Nederland

Ruim tien jaar na de lancering van de Canon van Nederland in 2007 heeft de Canon een stevige plek verworven in met name het basisonderwijs.

De website www.entoen.nu, waar de Canon te vinden is, geniet een grote bekendheid en leraren waarderen de site om zijn rijkdom aan kwalitatief goede materialen en bronnen. Dit blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Oberon heeft uitgevoerd in opdracht van Stichting entoen.nu en het ministerie van OCW naar de stand van zaken rond de Canon van Nederland.

 

Herijking Canon


Op 22 juni 2020 heeft prof. dr. James Kennedy, voorzitter van de commissie Herijking Canon van Nederland, de nieuwe Canon gepresenteerd aan minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. Lees meer hierover in het rapport van de Commissie Herijking Canon van Nederland of kijk op de vernieuwde website www.canonvannederland.nl.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven