Kitty van der Sman

Het verbinden en vertalen van wetenschap, beleid en praktijk naar praktische aanpakken. Dat is waar Kitty zich graag voor inzet. Binnen Oberon ondersteunt en adviseert zij gemeenten, scholen en kinderopvangorganisaties bij het onderwijs(kansen)beleid. Kitty streeft ernaar om gezamenlijke ambities te vertalen naar een lokaal uitvoerbare aanpak, om hiermee bij te dragen aan gelijke kansen voor kinderen.

In 2014 studeerde Kitty als socioloog af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na de master Grootstedelijke vraagstukken en beleid werkte Kitty als beleidsadviseur onderwijs en kinderopvang in gemeente Lansingerland. Binnen het brede onderwijsdomein specialiseerde zij zich op onderwijskansenbeleid, voor- en vroegschoolse educatie (vve), de verbinding onderwijs – jeugdhulp, leerlingenvervoer en kinderopvang.

In 2024 maakte Kitty de overstap naar Oberon. Hier richt zij zich met name op het thema gelijke kansen, waarbij projecten voor lokaal gemeentelijk onderwijsbeleid, onderwijskansenbeleid en de lokaal educatieve agenda (LEA) centraal staan.

Op dit moment werkt Kitty mee aan de evaluatie NPO/LEA in Maastricht, de evaluatie en actualisatie van de onderwijsagenda in Katwijk en de LEA in Ede. Daarnaast is Kitty kenniskringleider binnen het ondersteuningstraject Gemeentelijk Onderwijsachterstandenbeleid (GOAB), in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Nieuwsgierig wat Kitty op het gebied van onderwijskansenbeleid, LEA en vve voor jou kan betekenen? Neem dan contact met haar op.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven