Niet stapelen, maar vervangen

Niet stapelen, maar vervangen: een programma waarbij educatieve activiteiten van buiten school de lessen deels of geheel vervangen. Oberon evalueerde dit programma, waarna besloten is het programma verder uit te rollen.

Oberon heeft in opdracht van de PO-Raad onderzocht wat de ervaringen zijn van basisscholen in Den Bosch (SSPOH) met het programma.

Door middel van interviews en een vragenlijst is in kaart gebracht wat de ervaringen van scholen zijn en wat de ervaren opbrengsten volgens scholen zijn. De uitkomsten van het onderzoek zijn positief en vormen het startsein om het programma verder uit te rollen en te onderzoeken. Lees hier het interview met procesbegeleider Jan Plooij over het programma en het onderzoek van Oberon. In ons eindrapport kun je eveneens meer lezen over het onderzoek en de conclusies.

 

Eindrapport

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven