Ga mee Op Expeditie!

Het digitaal magazine “Op Expeditie” is een reisverslag in woord, beeld en geluid van een onderzoeksproject over ‘vernieuwen terwijl de winkel openblijft’. Expeditie Lerarenagenda was een bijzonder project dat op veel vlakken afwijkt van traditioneel onderwijsonderzoek. Dit magazine geeft een inkijk in de onderzoeksresultaten, het onderzoeksproces dat het Expeditie-team doorliep en hoe zij hierop terugkijken.

Voor u ‘ligt’ het digitale magazine de ‘Expeditie’. In dit magazine nemen wij, de onderzoekers van het project Expeditie Lerarenagenda, u mee op de reis.

Een reis die we samen hebben gemaakt met  onderwijsprofessionals, van leraren en leidinggevenden tot beleidsmakers, in de periode april 2020 tot januari 2024. En wat voor een reis!

Expeditie Lerarenagenda was een bijzonder project dat op veel vlakken afwijkt van traditioneel onderwijsonderzoek. Dit magazine geeft een inkijk in dit onderzoeksproces dat wij als Expeditieteam doorliepen en hoe wij hierop terugkijken. We willen onze ervaringen graag delen omdat de Expeditie volgens ons unieke en vernieuwende kenmerken heeft waarvan andere (docent)onderzoekers en onderwijsprofessionals kunnen leren, die inspireren, en die, wat ons betreft, de creativiteit en het plezier in de uitvoer van onderzoek en het denken over onderwijsverandering vergroten. 

De rijkheid aan inzichten die gedurende de reis zijn opgedaan, zijn gedeeld via (tussentijdse) producten en samengebracht op deze website. Neem ook deze mee op je eigen reis!

We wensen u met het lezen van dit expeditie-reisverslag veel inspiratie en plezier.

- Het Expeditieteam

 

 

Meer lezen?

Bekijk deze pagina voor meer informatie over Expeditie Lerarenagenda.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven