Doorstroom van kleuters

In de kleuterperiode wordt de basis gelegd voor de verdere schoolloopbaan van een kind. Verder moeten basisscholen zorgdragen voor een ononderbroken ontwikkelingsproces van kinderen. Het is daarom van groot belang dat de overgang van groep 2 naar groep 3 zo soepel mogelijk verloopt.

Wat biedt Oberon?

Oberon heeft samen met het ITS en het Kohnstamm Instituut een brochure geschreven over de doorstroom van kleuters. Deze brochure is bedoeld om alle betrokkenen te informeren over een soepele overgang van groep 2 naar groep 3 en hen te inspireren met goede voorbeelden.

Oberon kan u van dienst zijn met onderzoek rondom onderwerpen zoals voor- en nadelen van een verlengde kleuterperiode, mate waarin verlengd kleuteren zich voordoet en effecten van voor- en vroegschoolse educatie. Verder kunt u bij Oberon terecht voor advies en ondersteuning bij het realiseren van een soepele overgang tussen groep 2 en groep 3.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven