Vlog-wedstrijd voor Erasmus+ deelnemers

Vlog-wedstrijd voor Erasmus+ deelnemers

Doe mee aan de vlogwedstrijd van Erasmus+!

Bevind jij je momenteel in het buitenland of vertrek je binnenkort? En vind jij het leuk om jouw ervaringen van je uitwisseling met Erasmus+ ook op camera vast te leggen? Doe dan mee met onze vlogwedstrijd!

“SAUS! Digitale producties” zal de vlogs bekijken en beoordelen. De winnaar van de vlogwedstrijd ontvangt 250 euro aan prijzengeld en de tweede plaats ontvangt 150 euro!

Een vlog is een filmpje waarin je kunt vertellen over wat je allemaal meemaakt in het buitenland. Een aantal mogelijke onderwerpen zijn:

Waar woon je en met wie?
Je verwachtingen en/of doelen van jouw reis
Negatieve ervaringen (bijvoorbeeld heimwee of taalbarrière)
Positieve ervaringen (bijvoorbeeld veel nieuwe vrienden)
Activiteiten die je hebt gedaan of misschien nog gaat doen zoals eten met (lokale) studenten, uitgaan of een museum bezoeken.
Afsluitend horen wij graag wat jij wilt meegeven aan andere studenten of onderwijsmedewerkers die binnenkort op reis gaan met Erasmus+; zogenaamde Do’s en Dont’s.
Wil je graag meedoen met onze vlogwedstrijd? Schrijf je dan in voor deelname aan het onderzoek ‘Erasmus+ gevolgd en gevlogd’.

Je mag zelf bepalen hoe lang het filmpje duurt. We gebruiken het filmpje voor het onderzoek maar willen ook bepaalde onderdelen gebruiken waarmee we bijvoorbeeld toekomstige Erasmus+ studenten en onderwijsmedewerkers laten zien hoe het is om naar het buitenland te gaan met Erasmus+.

Wil je graag nog technische tips over hoe je een goede vlog maakt? In de online cursus 'Vloggen met Erasmus+' leggen wij jou uit hoe je dit kunt aanpakken. Mocht je nog vragen hebben kun je direct contact opnemen met de onderzoekers door te mailen naar yschoe@oberon.eu.

Heel veel succes met het vloggen!

 

Effectonderzoek naar leerKRACHT-programma

Oberon voert samen met Universiteit Utrecht een effectonderzoek uit naar het programma van Stichting leerKRACHT. Resultaten na één jaar onderzoek zijn hier te lezen.

Lees meer >

Schoolexamens in het voortgezet onderwijs

Oberon heeft recent twee onderzoeken naar schoolexamens in het voortgezet onderwijs uitgevoerd: één onderzoek naar beleid, organisatie en uitvoering van schoolexamens en één onderzoek naar de examenreglementen en programma’s van toetsing en afsluiting (pta’s).

Lees meer >