Evaluatie lespakket 1001 nacht

Evaluatie lespakket 1001 nacht

De Canadese tekenfilmmaatschappij Big Bad Boo heeft een lespakket met tekenfilms ontwikkeld rondom de sprookjes uit 1001 nacht. De lessen zijn gebaseerd op de universele rechten van de mens en worden wereldwijd uitgerold, onder meer in vluchtelingenkampen in Pakistan en Jordanië. Oberon verzorgt in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken de monitoring en evaluatie van een Nederlandse pilot in het schooljaar 2017/2018. We onderzoeken of de tekenfilms en de lessen eromheen, ook effectief ingezet kunnen worden op Nederlandse basisscholen om zo meer begrip en empathie te kweken tussen kinderen met verschillende achtergronden en kenmerken.

Het lesmateriaal van 1001 nacht is op 15 november extra in schijnwerpers gezet door Minister-President Mark Rutte. Hij bezocht een les in groep 5 van basisschool De Kameleon in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op de Engelstalige websites van Big Bad Boo Studios en 1001 Nights.

 

 

Doorbraak

Landelijk onderzoek naar gepersonaliseerd leren met ict
Het onderzoeksrapport van de Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en Oberon is nu beschikbaar

Lees meer >

Licht op schaduwonderwijs

Aanvullende onderwijsondersteuning, zoals bijvoorbeeld bijles of examentraining. Ongeveer 12% van de vo-leerlingen maakt gebruik van betaalde bijles. Wat zegt dit over de kansengelijkheid in het onderwijs?

Lees meer >

Uitnodiging Werksessie: Leermiddelen van de toekomst

Wil jij meedenken over hoe leermiddelen er in de toekomst uit moeten zien om er als leerkracht optimaal mee aan de slag te kunnen? Dat kan! Hierbij nodigen we je uit om in een interactieve werksessie te schetsen hoe jouw ideale leermiddelen op het gebied van vinden, variƫren, volgen of verantwoorden eruitzien.

Lees meer >