Ouders over kindcentra 2017

Ouders over kindcentra 2017

Hoe denken ouders over kindcentra? Wat verwachten ouders er van als ze er voor het eerst mee kennismaken? Met welke motieven kiezen ouders voor een kindcentrum? Welke meerwaarde zien ouders als zij (en hun kinderen) er enkele jaren ervaring mee hebben opgedaan? In dit boekje komen enkele ouders aan het woord. Het boekje doet verslag van één-op-één gesprekken met ouders, die wij hebben gesproken tijdens het onderzoek. Daarnaast hebben wij ouders geraadpleegd met een landelijke enquête en hebben wij ouders een aantal korte filmpjes en vragen voorgelegd. Alle onderzoeksopbrengsten samen zijn in dit rapport opgenomen en geven een beeld van opvatting van ouders over kindcentra anno 2017.

 

Evaluatie lespakket 1001 nacht

Oberon evalueert de effectiviteit van lesmateriaal rondom de sprookjes uit 1001 nacht.

Lees meer >

Handreiking ondersteuning jongeren bij leren en werken

Bij het op weg helpen van jongeren zonder startkwalificatie naar werk en scholing, ervaren gemeenten dikwijls knelpunten. Oberon schreef mee aan een handreiking met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor gemeenten, regio’s en scholen.

Lees meer >

Werkplaatsen Onderwijsonderzoek

Oberon voert samen met Universiteit Utrecht een flankerend onderzoek uit naar de Werkplaatsen Onderwijsonderzoek (Amsterdam, Tilburg, Utrecht), in opdracht van NRO.

Lees meer >