Tessa Schuurman

Tessa combineert haar baan van onderzoeker-adviseur met die van leerkracht in het basisonderwijs. Hierdoor weet Tessa veel over zowel de theorie als de praktijk van het primair onderwijs. Ze houdt zich met name bezig met de thema’s gelijke kansen en professionaliseren, maar ze maakt ook wel eens uitstapjes naar andere thema’s zoals kunst en cultuur en voorschoolse educatie.

Tessa Schuurman heeft na haar leerkrachtenopleiding aan de Marnix Academie in Utrecht haar studie vervolgd aan de Universiteit Utrecht. Daar heeft ze de researchmaster Educational Sciences gevolgd. Met een masterscriptie over zelfregulerend leren en het monitoren van anderen heeft zij deze studie in mei 2020 afgerond.

Na haar studie heeft Tessa meegewerkt aan een onderzoek naar onderwijsachterstanden in het basisonderwijs ten gevolge van de scholensluiting. Sinds 2021 is Tessa werkzaam als onderzoeker-adviseur bij Oberon. Tessa combineert haar werk bij Oberon met haar werk als leerkracht van groep 5 op een basisschool in Utrecht.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
Slachtstraat 12
3512 BC Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven