Lina Borsten

Onderzoek, kunst, theater en cultuureducatie, daar is Lina Borsten in thuis. Zij is theaterdocent en voert bij Oberon (onder andere) onderzoek uit naar cultuureducatie.

Lina is in 2021 als oud-stagiaire bij Oberon gestart. Ze behaalde haar bachelor Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en vervolgens haar (pre-)master Youth, Education and Society aan de Universiteit van Utrecht. De master rondde ze af met een kwalitatief onderzoek naar partnerschappen tussen ouders en basisscholen bij zorgbehoeften. Lina heeft ruime ervaring als kunsteducator in het onderwijs. Zo werkte ze als theaterdocent en voor verschillende culturele instellingen. Lina kent zodoende het (kunst)onderwijs zowel vanuit de praktijk als de theorie.

Sinds 2021 werkt Lina 4 dagen per week bij Oberon en 1 dag als freelance theaterdocent. Bij Oberon voert ze voornamelijk kwalitatief onderzoek uit. Ze werkt mee aan onderzoeken naar de aansluiting onderwijs-zorg in het primair onderwijs en mbo. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende onderzoeken naar de intermediaire rol van cultuureducatie-bemiddelaars.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
Slachtstraat 12
3512 BC Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven