Eelco van Aarsen

Hoe kan het onderwijs meer profiteren van de data die het genereert? Deze vraag loopt als een rode draad door Eelco's werk en komt terug in onderzoek en advies in en naar lokaal onderwijsbeleid, schoolloopbanen, gelijke kansen en passend onderwijs.

Eelco van Aarsen studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een specialisatie in beleidsonderzoek (Grootstedelijke/Sociale Vraagstukken en Beleid). Na enkele jaren bij onderzoeksbureau Research voor Beleid werkt hij sinds 2008 bij Oberon.

Eelco is goed ingevoerd in de onderwijskundige en bestuurlijke vormgeving van het onderwijs. Hij houdt zich vooral bezig met onderzoeksprojecten rondom de monitoring van lokaal onderwijsachterstandenbeleid (OAB) en gelijke kansen, de overgang po-vo, passend onderwijs, en meer algemeen met het samenstellen en bedwingen van grote databestanden. Naast zijn inhoudelijke expertise is Eelco binnen Oberon aanspreekpunt op het vlak van datavisualisatie. Voor diverse opdrachtgevers ontwikkelt hij interactieve dashboards en leidt hij betrokkenen in reflectiebijeenkomsten door de data. Zijn kennis van databestanden, statistiek, programmeren én het inhoudelijke doel van de analyses komen hierin goed tot zijn recht.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
Slachtstraat 12
3512 BC Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven