Benjamin Bremer

Kansengelijkheid, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs, en bestuur en medezeggenschap zijn thema’s waar Benjamin zich graag voor inzet binnen Oberon. Maar ook vragen rondom schoolovergangen en datagebruik kunnen aan Benjamin gesteld worden.

Benjamin Bremer is sinds 2018 werkzaam als onderzoeker/adviseur bij Oberon. Hij studeerde Sociologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij zowel de bachelor als de master Sociologie volgde. Binnen de master Toegepast- en Beleidsonderzoek Sociologie volgde Benjamin onderwijs gerelateerde cursussen. Hij studeerde in 2018 af met een onderzoek naar ongelijkheden in overgang van vmbo naar havo.

Na zijn masterstage bij Oberon is hij in dienst getreden bij Oberon. Sindsdien werkt hij aan opdrachten voor bijvoorbeeld ministeries, gemeenten en schoolbesturen. Zo werkt hij sinds zijn indiensttreding onder andere mee aan de monitor van subsidies voor Gelijke Kansen in het voortgezet onderwijs. Benjamin werkt verder veel aan de thema’s medezeggenschap en bestuur, wetsevaluaties en onderwijsachterstandenbeleid. Tijdens zijn werk zet Benjamin zijn fascinatie voor kansenongelijkheid en enthousiasme in om opdrachtgevers te helpen met de beantwoording van hun vragen. Hierbij gebruikt hij zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
Slachtstraat 12
3512 BC Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven