Angela de Jong

Angela de Jong is onderzoeker/adviseur bij Oberon sinds 2016 en als buitenpromovenda werkzaam bij Universiteit Utrecht. Haar onderzoeksexpertise ligt bij (gespreid) leiderschap, de school als (lerende) organisatie, professionalisering van leraren en schoolleiders, en sociale netwerken.

Angela studeerde aan de Universiteit van Utrecht en heeft daar haar bachelor Onderwijskunde en research master Educational Sciences behaald. Gedurende haar bachelor heeft zij een half jaar gestudeerd in Oslo, Noorwegen. Daarnaast heeft zij gedurende haar bachelor het honoursprogramma gevolgd. Angela werkte van 2015-2017 één dag in de week bij TIAS (Universiteit Tilburg), waar zij als onderzoeker werkte op projecten met betrekking tot bestuurlijk vermogen van schoolbestuurders in het po en vo.

Bij Oberon werkt zij o.a. aan het vierjarige effectonderzoek naar het onderwijsprogramma van Stichting leerKRACHT in opdracht van NRO. Daarnaast promoveert zij op gespreid leiderschap in scholen die bezig zijn met de implementatie van een onderwijsinnovatie (nl. Stichting leerKRACHT). Het onderzoek naar het leerKRACHT-programma via social media volgen? Ga naar Angela’s Twitter en/of LinkedIn. Angela vervult vanuit Oberon een Kennismakelaarsrol bij de Kennisrotonde van NRO.

Angela verzorgt ook (gast)colleges over (gespreid) leiderschap en de school als lerende organisatie, aan onder andere Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rijksuniversiteit Groningen, TIAS School for Business and Society. Zie bijvoorbeeld haar LinkedIn-bericht dd. 27 november 2019. Interesse? Neem dan contact op met Angela.

 

Wetenschappelijke publicaties van Angela: 

Evidence for measuring teachers' core practices (2019)

Leadership practices in collaborative innovation: A study among Dutch school principals (2020)

- Describing and measuring leadership within school teams by applying a social network perspective (2022)

 

Vakpublicaties van Angela:

De kracht van leerKRACHT, in Basisschool Management (BSM)

- Rol schoolleider organisatieverandering, in Basisschool Management (BSM)

- De kracht van LeerKRACHT, in Didactief

- De schoolleider in verandering Theorie en praktijk, een boek over leiderschapspraktijken van schoolleiders en wat hierover bekend is uit onderzoek

 

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
Slachtstraat 12
3512 BC Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven