Literatuurstudie Werkplaatsen Onderwijsonderzoek

Oberon voert samen met Universiteit Utrecht een flankerend onderzoek uit naar de Werkplaatsen Onderwijsonderzoek (Amsterdam, Tilburg, Utrecht), in opdracht van NRO.

Op 21 maart 2017 heeft een delegatie van het Vlaamse Ministerie van Onderwijs & Vorming een werkbezoek gebracht aan de werkplaats in Tilburg. Oberon gaf op deze dag een presentatie over het flankerende onderzoek en besprak met de Vlaamse collega's hoe dit in België gaat (zie artikel).

Recent is een interactieve pdf met een model voor samenwerking gepresenteerd. In het onderzoek naar de Werkplaatsen Onderwijsonderzoek PO is door Oberon, in samen met de Universiteit Utrecht, een literatuurstudie gedaan naar de samenwerking tussen Hoger Onderwijsinstellingen en scholen. Deze studie heeft een werkmodel voor onderzoekssamenwerking tussen onderwijspraktijk, hogescholen en universiteiten opgeleverd. In een interactieve handreiking kunt u het model met toelichting bekijken. Het model biedt u de mogelijkheid uw eigen model van samenwerking te bouwen, evalueren of versterken. Het werkmodel kun je dan ook zelf aanpassen aan je eigen situatie. Aan het einde van de handreiking is een bouwplaat-model toegevoegd om te gebruiken in de eigen context. De gehele literatuurstudie kunt u hier downloaden.

Ton Klein en Angela de Jong (Oberon) gaven eind november op EApril in Finland een presentatie over het Werkplaatsen Onderwijsonderzoek. Op de website Werkplaatsen Onderwijsonderzoek primair onderwijs staat een animatie en een interview met NRO en de PO-raad over de werkplaatsen. 

Contactpersonen


Ditte Lockhorst

Ditte Lockhorst

Onderzoeker-adviseur


030-2324 233
Mail Ditte
MEER INFO >

Ton Klein

Ton Klein

Directie


030-230 60 90
Mail Ton
MEER INFO >

Angela de Jong

Angela de Jong

Onderzoeker-adviseur en promovenda


030-2306095
Mail Angela
MEER INFO >