Impact Erasmus+ gevolgd en gevlogd

Om de impact van het subsidieprogramma Erasmus+ nog duidelijker in kaart te brengen, heeft Oberon in samenwerking met Qrius en Saus! in opdracht van het Nationaal Agentschap Erasmus+ een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van studenten en onderwijsmedewerkers in het buitenland. Lees hier het onderzoeksrapport.

Gevolgd...
Het onderzoek liep van oktober 2019 tot april 2020. In totaal namen 119 studenten en 21 onderwijsprofessionals deel. De focus in het onderzoek lag op de ervaringen tijdens de mobiliteit: de deelnemende studenten en onderwijsmedewerkers werden gedurende hun uitwisseling meerdere malen gevraagd naar hun ervaringen, gemoedstoestand en ontwikkeling. Naast wekelijkse vragenlijsten, groepsgesprekken en een ‘backpack-onderzoek’, werden bovendien ook vlogs ingezet om het onderzoek compleet te maken.

& Gevlogd...
Productiebedrijf Saus! ontwierp speciaal voor het Nationaal Agentschap Erasmus+  een online cursus vloggen. Deelnemers Erasmus+ kunnen deze cursus ook in de toekomst online volgen om hun ervaringen in het buitenland te delen. Voor het onderzoek van Oberon hebben vijf vloggers gezamenlijk 34 vlogs gemaakt en 240 minuten aan beeldmateriaal ingestuurd. In het filmpje hieronder zie je een impressie van de vloggers die deelnamen aan het onderzoek.

 Meer weten? Bekijk ook:

 

Contactpersonen


Michael Buynsters

Michael Buynsters

Onderzoeker-adviseur


030-230 60 90
Mail Michael
MEER INFO >

Ton Klein

Ton Klein

Directie


030-230 60 90
Mail Ton
MEER INFO >