Erasmus+ gevolgd en gevlogd

Looptijd onderzoek: oktober 2019 - maart 2020

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training (NA) wil de impact van het Europese subsidieprogramma Erasmus+ (2014-2020) in beeld brengen. Dat doen ze onder andere aan de hand van het meerjarenonderzoek (MJO) dat is gericht op de impact van deelname aan Erasmus+ op korte en lange termijn. Het MJO geeft inzicht in de mate van ontwikkeling die het resultaat is van een buitenlandervaring. Het brengt echter nog niet goed in beeld hoe deze ontwikkeling plaatsvindt en hoe studenten en docenten deze periode ervaren. Wat doen studenten en docenten in deze periode? In hoeverre komt het overeen met wat zij er vooraf van verwachtten? En wat ervaren ze als prettig of juist als lastig tijdens hun verblijf? 

Ohier zicht op te krijgen laat het NA een onderzoek uitvoeren door Oberon in samenwerking met Qrius en Saus! naar de impact van het Europese subsidieprogramma Erasmus+ bij studenten en medewerkersHet centrale doel van deze tracer study is om het gehele traject dat studenten en docenten doorlopen, in kaart te krijgen: van de voorbereidende fase tot een periode nadat de mobiliteit heeft plaatsgevonden. Studenten en onderwijsmedewerkers die met een subsidie van Erasmus+ naar het buitenland gaan, kunnen op verschillende manieren deelnemen aan dit onderzoek (passend bij verblijfsduur, programma en beschikbare tijd).

Leer vloggen!

Vind jij het leuk om jouw ervaringen van je uitwisseling Erasmus+ ook op camera vast te leggen? En wil jij professionele tips krijgen over hoe je een goede vlog maakt? In een online workshop leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wat werkt wel en wat werkt niet? Je ontvangt de laatste leuke vlogs en andere inspirerende voorbeelden. Je krijgt tips voor opnames en de montage. Zo ontwikkel je je digitale competenties op een leuke manier! 

Bekijk hier de vlogworkshop die speciaal ontwikkeld is voor het Erasmus+ onderzoek.

Download hier de hand-out vloggen.

Gedurende jouw buitenlandbezoek vragen we je wekelijks te vloggen over jouw ervaringen. Aan het einde van deze periode kies je de beste fragmenten uit en monteer je die tot een vlog. Je hoeft geen ervaring te hebben: het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon. Jouw vlogs worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, waarvoor we jouw toestemming vragen. Bekijk hier de instructievideo's:

 

Enquêtetool
Via een korte vragenlijst kun je gedurende het gehele proces je ontwikkelingen en ervaringen delen. De vragen gaan o.a. over je voorbereiding, motivatie, ervaringen en ontwikkelingen.

Backpack-onderzoek
Het Backpack-onderzoek is een online dagboek waarin je gedurende je buitenlandbezoek je ervaringen en ontwikkelingen bijhoudt en deelt met de onderzoekers.

Meer informatie:

Contactpersonen


Michael Buynsters

Michael Buynsters

Onderzoeker-adviseur


030-230 60 90
Mail Michael
MEER INFO >

Ton Klein

Ton Klein

Directie


030-230 60 90
Mail Ton
MEER INFO >