Vacature Onderzoeker/adviseur (28-38 u p/w)

Oberon is al 25 jaar een toonaangevend, betrouwbaar onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs. Oberon verbindt kennis van wetenschap, beleid en praktijk met behulp van toegepast onderzoek en advies. Enkele thema’s waarop we veel onderzoek doen zijn: onderwijsachterstanden, passend onderwijs, professionalisering leraren en schoolloopbanen. Intensieve en stimulerende samenwerking in informele sfeer is kenmerkend voor onze werkwijze. Onze kernwaarden zijn: professionaliteit, verbinding, betrokkenheid en ondernemerschap.

Functie

We zijn op zoek naar beginnende of medior onderzoekers/adviseurs met kennis van onderwijs of onderwijsbeleid. Samen met je collega’s vorm je een klein, slagvaardig team dat flexibel inzetbaar is en resultaatgericht verschillende projecten realiseert voor onze opdrachtgevers. De werkzaamheden zijn onder meer dataverzameling, analyses, advisering, rapportage en presentatie. Daarnaast schrijf je mee aan offertes. Je weet onze instrumenten - waaronder kwalitatieve en/of kwantitatieve methoden - adequaat in te zetten. De resultaten verwoord je in heldere rapportages en presentaties. De onderzoeker/adviseur is verantwoordelijk voor het onder begeleiding van een projectleider uitvoeren van onderzoeksmatige en/of adviserende projectwerkzaamheden. De onderzoeker/adviseur onderhoudt contact met relevante betrokkenen (in/extern) in afstemming met de projectleider.

Profiel

  • Je bent (zo goed als) afgestudeerd in een relevante universitaire studie zoals bijvoorbeeld -niet uitsluitend-: onderwijskunde, pedagogiek, psychologie, sociologie, organisatiewetenschappen of politicologie. Enige relevante werkervaring is een pre, maar geen must.
  • Je beschikt over actuele kennis over onderwijs en de bestuurlijke organisatie daarvan of wil je daarin verdiepen.
  • Je hebt ervaring met het zelfstandig uitvoeren van kwantitatief of kwalitatief onderzoek. Dit kan via de meer traditionele onderzoeksmethoden zijn (enquêtes, interviews), maar we zijn ook nieuwsgierig naar ervaring met innovatieve onderzoeksmethoden en presentatievormen.
  • Je neemt als onderzoeker verantwoordelijkheid voor je werk en werkt klant- en resultaatgericht en kwaliteitsbewust. Daarnaast ben je een teamplayer, flexibel, sociaal en communicatief vaardig

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marco Zuidam en/of Miriam Walraven. Zij zijn bereikbaar via 030-2306090 (secretariaat Oberon).

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dirk Jan Don, bereikbaar op 030-2306090. We ontvangen jouw motivatie en CV graag uiterlijk 26 juni en te sturen naar sollicitaties@oberon.eu t.a.v. D.J. Don. De eerste gesprekken vinden naar verwachting begin juli plaats, gevolgd door een tweede ronde in augustus. Mocht je al weten dat je dan niet beschikbaar bent voor een (digitaal of fysiek) gesprek, kun je dat aangeven in jouw brief.

 

Meer informatie over Oberon vind je op www.oberon.eu.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
Slachtstraat 12
3512 BC Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven